- 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
- 250 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 50 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 50 γραμάρια κακάο
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 βανίλια
- 1 αυγό
Μπισκότα σοκολάτας
Χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθούν ψίχουλα. Προσθέτουμε το αυγό και ζυμώνουμε. Σε ένα ταψί βάζουμε ένα κομμάτι λαδόχαρτο. Με δυο κουτάλια παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα αραδιάζουμε στο ταψί. Φροντίζουμε να αφήσουμε κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατί κατά το ψήσιμο απλώνουν. Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση για 20 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!