- 750 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 250 γραμμάρια μπαγιάτικο ψωμί
- 2 αυγά
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. κύμινο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- αλεύρι για το τύλιγμα
Κεφτεδάκια στο φούρνο
Προθερμαίνουμε το φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 190 βαθμούς Κελσίου. Λαδώνουμε ένα ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ψωμί και προσθέτουμε νερό τόσο όσο να το σκεπάζει. Το αφήνουμε να μουλιάσει για λίγο και το στίβουμε καλά σφίγγοντάς το με τα χέρια. Προσθέτουμε στο μπολ τον κιμά, τα αυγά, το κρεμμύδι, τις τριμμένες ντομάτες, το δυόσμο, το μαϊντανό τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, την πάπρικα, το κύμινο, το πιπέρι και αλάτι. Ζυμώνουμε το μίγμα καλά ώστε να “σπάσουν” οι ίνες του κρέατος. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε λίγο αλεύρι. Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα τυλίγουμε στο αλεύρι και τα βάζουμε στο ταψί. Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν απ’ έξω και να ψηθούν από μέσα. Συνοδεύουμε τα κεφτεδάκια με τηγανιτές πατάτες, πατάτες φούρνου ή πουρέ της προτίμησής μας και σαλάτα εποχής.
Καλή σας όρεξη!