- 1/2 δόση σάλτσα καραμέλας γάλακτος ( βλ. συνταγή )
- 500 ml γάλα
- 200 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 4 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
- 4 κ.σ. νερό
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
Παγωτό βανίλια – καραμέλα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη να βράσουν. Διαλύουμε στο νερό τη ζελατίνη και την προσθέτουμε στο ζεστό γάλα. Προσθέτουμε την εσάνς βανίλιας. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Όταν έχει κρυώσει αρκετά το περνάμε στην παγωτομηχανή και τη βάζουμε σε λειτουργία. Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε την καραμέλα και αφήνουμε την παγωτομηχανή για άλλα 15 λεπτά. Τοποθετούμε το παγωτό σε ένα ανοξείδωτο σκεύος στην κατάψυξη.
Καλή σας όρεξη!