- 1 κιλό μοσχάρι ( ποντίκι ή χτένι ή οποιοδήποτε άλλο μαλακό μέρος ) σε μερίδες
- 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 50 ml λευκό ξηρό κρασί
- 300 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 800 - 900 γραμμάρια νερό ζεστό
- 400 γραμμάρια κριθαράκι χοντρό
- ρίγανη
- αλάτι
- τριμμένο κεφαλοτύρι
Γιουβέτσι με μοσχαράκι
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Βάζουμε το κρέας και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και όταν μαραθούν προσθέτουμε το κρασί. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ, την κανέλα, τη δάφνη, την πάπρικα και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ζεστό νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί ώσπου να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα πήλινο σκεύος ή γάστρα. Προσθέτουμε το κριθαράκι και αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο νερό ζεστό ώστε να έχει αρκετά υγρά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Σερβίρουμε το γιουβέτσι ζεστό με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Μυστικό : καλό είναι να βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο πριν απορροφήσει όλα τα υγρά για να μην κολλήσει το κριθαράκι.
Καλή σας όρεξη!