- 1 κιλό πιπεριές κόκκινες
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- χυμό από ένα λεμόνι ή 3 κ.σ. λευκό μπαλσάμικο
Σαλάτα με ψητές κόκκινες πιπεριές
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς σε γκριλ και αέρα. Πλένουμε τις πιπεριές και τις σκουπίζουμε. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει ένα λαδόχαρτο. Τις ψήνουμε χωρίς να τις σκεπάσουμε. Αφού έχουν ψηθεί από τη μια πλευρά τις γυρνάμε από την άλλη. Πρέπει να φουσκώσει η φλούδα και να έχει καεί ελαφρά. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις βάζουμε σε ένα σακουλάκι για να ιδρώσουν και να καθαριστούν πολύ εύκολα. Τις ξεφλουδίζουμε και τις φυλάμε στην κατάψυξη. Όταν θέλουμε να τις σερβίρουμε τις περιχύνουμε με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και λεμόνι ή λευκό μπαλσάμικο.
Καλή σας όρεξη!