- Για τα σπαγγέτι
- 500 γραμμάρια σπαγγέτι
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- Για τη σάλτσα μπολονέζ
- 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γραμμάρια λευκό κρασί
- 1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- φρέσκο βασιλικό
- Για το σερβίρισμα
- παρμεζάνα τριμμένη
Σπαγγέτι με σάλτσα μπολονέζ
Για τα σπαγγέτι : σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και όταν βράσει ρίχνουμε αλάτι και τα σπαγγέτι. Βράζουμε ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.
Για τη σάλτσα μπολονέζ : σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε καλά τον κιμά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι. Ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, περίπου μετά από 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη και έχουν εξατμιστεί τα περισσότερα υγρά σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μπόλικο φρέσκο βασιλικό.
Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με τη σάλτσα μπολονέζ και τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά).
Καλή σας όρεξη!