- Για τη ζύμη
- 100 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 400 γραμμάρια αλεύρι σκληρό κίτρινο
- 30 γραμμάρια νωπή μαγιά
- 300 γραμμάρια γάλα χλιαρό
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- Για τη γέμιση
- 300 γραμμάρια τυρί φέτα θρυμματισμένη
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε καρέ
- πιπέρι μαύρο
- ρίγανη
Καλτσόνε με φέτα ντομάτα και πράσινη πιπεριά
Σε ένα μπωλ βάζουμε το γάλα και προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τελείως. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένα λείο μείγμα χωρίς σβόλους. Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο για 30 λεπτά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε. Αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι ώστε η ζύμη μας να μην κολλάει αλλά ωστόσο να είναι μαλακή. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό και υγρό μέρος για μια ώρα να διπλασσιαστεί σε όγκο. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη τη χωρίζουμε σε 12 μπαλίτσες. Ανοίγουμε φυλλαράκια στρογγυλά και απλώνουμε στο καθένα λίγη γέμιση. Κλείνουμε τα καλτσόνε διπλώνοντας τις άκρες σε κόθρο και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη!