- 250 γραμμάρια ρεβίθια
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 2 πιπεριές κόκκινες σε καρέ
- 2 πιπεριές πράσινες σε καρέ
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα σε κυβάκια
- 1 αγγούρι σε κυβάκια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Ρεβιθοσαλάτα με λαχανικά
Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό που να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 12 ώρες. Τα πλένουμε και τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με κρύο νερό που να τα σκεπάζει. Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών. Βράζουμε τα ρεβίθια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 30 λεπτά. Στην αρχή του βρασμού αν χρειάζεται αφαιρούμε τον αφρό από την επιφάνεια με μια κουτάλα. Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το αγγούρι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, πιπέρι και αλάτι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!