- Για τις κρέπες :
- 2 αυγά
- 240 γραμμάρια γάλα
- 125 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 30 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
- Για τη γέμιση :
- Πραλίνα σοκολάτας
- Μπισκότα πτι μπερ τριμμένα
- 2 μπανάνες σε φέτες
- Ό,τι άλλο μας αρέσει
- Σιρόπι σοκολάτας για γαρνίρισμα
Γλυκές κρέπες με πραλίνα σοκολάτας
Λιώνουμε το βούτυρο. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 2 λεπτά και προσθέτουμε το γάλα και το αλέυρι με το αλάτι. Ομογενοποιούμε το χυλό και τον αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι για κρέπες ρίχνουμε με μια κουτάλα χυλό και απλώνουμε με το ειδικό ξυλάκι για κρέπες να πάει παντού. Αφήνουμε κάθε κρέπα για 1 λεπτό από τη μια πλευρά και άλλα 2 από την άλλη ή διαφορετικά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Απλώνουμε 1 κ.σ. πραλίνα, μπανάνες σε φετάκια και τριμμένο μπισκότο σε κάθε κρέπα.Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε τις κρέπες εξ αρχής και να τις φυλάξουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Όταν έρθει η ώρα να τις σερβίρουμε, απλά τις ξαναβάζουμε στο τηγάνι και ακολουθούμε την υπόλοιπη διαδικασία.
Καλή σας όρεξη!