- 20 σπιτικά σαβαγιάρ
- 200 γραμμάρια φρούτα του δάσους κατεψυγμένα
- Άχνη ζάχαρη
- Για την κρέμα :
- 400 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 400 γραμμάρια γάλα
- 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 7 κ.γ. σκόνη ζελατίνης
- 1 σταγόνα εσάνς φράουλας
Σαρλότ με φρούτα του δάσους
Ανακατεύουμε τη ζελατίνη σε 7 κ.σ. κρύο νερό και την αφήνουμε 5 λεπτά. Τη διαλύουμε σε 100 γραμμάρια βραστό νερό και την αφήνουμε να κρυώσει. Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι, το γάλα και την εσάνς φράουλας. Προσθέτουμε την άχνη και τη ζελατίνη και χτυπάμε καλά. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο και μόλις σφίξει ελαφρά στρώνουμε σε μια φόρμα για σαρλότ τη μιςή κρέμα. Από πάνω βάζουμε λίγα φρούτα και μετά μια στρώση σαβαγιάρ. Προσθέτουμε λίγη κρέμα και ξανά φρούτα. Τέλος βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρουμε με φρούτα του δάσους. Βάζουμε το γλυκόστο ψυγείο για τουλάχιστον3 ώρες να σφίξει καλά. Σερβίρουμε πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.
Καλή σας όρεξη!