- 500 γραμμάρια άσπρα μανιτάρια
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 250 γραμμάρια γάλα
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- λευκό πιπέρι
- 1 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
Μανιτάρια α λα κρεμ
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες αν είναι μεγάλα ή σε τέταρτα αν είναι μικρά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα για περίπου 15 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε τη σάλτσα για 5 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαιντανό.
Καλή σας όρεξη!