- Για τη ζύμη
- 250 γραμμάρια γάλα αγελαδινό χλιαρό
- 30 γραμμάρια μαγιά νωπή (ή 1 φακελάκι ξερή)
- 1 κ.γ. μέλι
- 1,5 κ.γ. αλάτι
- 30 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 2 αυγά χτυπημένα
- 500-600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Για τη γέμιση
- 400 γραμμάρια τυρί φέτα θρυμματισμένη
- 60 γραμμάρια νερό
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. δυόσμο αποξηραμένο
- πιπέρι μαύρο
Μπουρεκάκια με τυρί και δυόσμο
Σε ένα μπολ (ή στο μπολ της κουζινομηχανής) βάζουμε το γάλα. Διαλύουμε σ’αυτό τη μαγιά και το μέλι. Προσθέτουμε το αλάτι, το καλαμποκέλαιο και τα αυγά και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη και με τον πλάστη ανοίγουμε 3 φύλλα. Με ένα ροδάκι ή μαχαίρι κόβουμε το κάθε φύλλο ακτινωτά σε 8 τριγωνάκια . Τοποθετούμε σε κάθε τριγωνάκι μια κουταλιά γέμιση και το τυλίγουμε σε σχήμα κρουασάν. Τοποθετούμε τα μπουρεκάκια σε ταψί με λαδόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη!