- Για τη ζύμη
- 125 γραμμάρια γάλα αγελαδινό
- 15 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 1/2 κ.γ. μέλι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 αυγό
- 15 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 250-350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Για τη γέμιση
- 8 φέτες ζαμπόν κομμένες στη μέση
- 8 φέτες γκούντα κομμένες στη μέση
Μπουρεκάκια με τυρί και ζαμπόν
Σε ένα μπολ (ή στο μπολ της κουζινομηχανής) βάζουμε το γάλα. Διαλύουμε σ’αυτό τη μαγιά και το μέλι. Προσθέτουμε το αλάτι, το καλαμποκέλαιο και τα αυγά και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και με τον πλάστη ανοίγουμε 2 φύλλα. Με ένα ροδάκι ή μαχαίρι κόβουμε το κάθε φύλλο ακτινωτά σε 8 τριγωνάκια . Τοποθετούμε σε κάθε τριγωνάκι μισή φέτα τυρί και μισή φέτα ζαμπόν και το τυλίγουμε σε σχήμα κρουασάν. Τοποθετούμε τα μπουρεκάκια σε ταψί με λαδόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη!