- 750 γραμμάρια ποντίκι από μοσχάρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1200 γραμμάρια νερό ζεστό
- 100 γραμμάρια αστράκι
- 1 καρότο σε κυβάκια
- 1 πατάτα σε κυβάκια
- 1/2 σελινόριζα σε κυβάκια
- 3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- χυμό από 1 λεμόνι
- θυμάρι ή ρίγανη
Κρεατόσουπα με λαχανικά
Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζεστό νερό και όσο βράζει, αν χρειάζεται, το ξαφρίζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Προσθέτουμε τα λαχανικά, το αστράκι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε σιγανή φωτιά για ακόμα 15 λεπτά. Σερβίρουμε την κρεατόσουπα ζεστή με λεμόνι και ρίγανη ή θυμάρι.
Καλή σας όρεξη!