- 4 αυγά
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια γάλα
- 100 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 400 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/3 κ.γ. αλάτι
- 1 φλ. αμύγδαλα
- 1 φλ. σταφίδες ξανθές ή cranberries
- ξύσμα λεμονιού
Γλυκά παξιμαδάκια με αμύγδαλα και σταφίδες
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπωλ. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, τα αμύγδαλα, τις σταφίδες και το ξύσμα και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μίγμα σε δυο μακρόστενες αντικολλητικές φόρμες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση και ψήνουμε τα κέικ για 40 λεπτά. Στα 40 λεπτά τσεκάρουμε αν ψήθηκαν τα κέικ μπήγοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Αν η οδοντογλυφίδα βγει καθαρή χωρίς ζύμη, τότε τα κέικ έχουν ψηθεί. Διαφορετικά τα ψήνουμε επιπλέον για 10 λεπτά. Όταν κρυώσουν τα κέικ τα βγάζουμε από τις φόρμες και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες περίπου 1 εκ. Καλό θα ήταν να έχουν κρυώσει καλά για να κοπούν χωρίς να διαλυθούν. Αυτό σημαίνει ότι καλό θα ήταν να μη βιαστούμε και να τα κόψουμε την επόμενη μέρα. Στρώνουμε λαδόχαρτο σε ένα ταψί και απλώνουμε τα παξιμαδάκια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε τα παξιμαδάκια για 20 λεπτά. Όταν βγουν θα είναι ακόμα μαλακά αλλά μετά από λίγη ώρα θα στεγνώσουν εντελώς. Φυλάμε τα παξιμαδάκια σε μεταλλικό ή αεροστεγές κουτί.
Καλή σας όρεξη!