- Για τη βάση
- 200 γραμμάρια μπισκότα digestive
- 120 γραμμάρια βούτυρο
- Για την κρέμα
- 2 αυγά
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 150 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 250 γραμμάρια γάλα
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 βανίλιες
- 15 γραμμάρια χυμό λεμονιού
- ξύσμα λεμονιού
- Για το γλάσο βατόμουρο
- 200 γραμμάρια μαρμελάδα βατόμουρο
- 100 γραμμάρια νερό
- 12 γραμμάρια κορν φλάουρ
Ψημένο cheesecake με γλάσο βατόμουρο
Λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρί. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο να ποτιστούν παντού. Στρώνουμε το μείγμα μπισκότων σε μια φόρμα ή πυρέξ στρογγυλό με διάμετρο 30 εκ. και την τοποθετούμε στο ψυγείο. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και αφήνουμε τους κρόκους σε ένα μπωλ. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να πήξουν και να δημιουργήσουν μια μαρέγκα που να στέκεται και την αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε στο μπωλ του μίξερ το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και τους κρόκους και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα,τη βανίλια, το λεμόνι, το αλεύρι και το αλάτι. Το μείγμα αυτό θα είναι υγρό. Προσθέτουμε στο μίγμα τη μαρέγγα και ανακατεύουμε απαλά. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα. Ψήνουμε το cheesecake σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για μια ώρα. Το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη μαρμελάδα με το νερό και το corn flour. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν είναι λίγο νερουλή δεν πειράζει γιατί όσο κάθεται στο ψυγείο θα πήζει. Απλώνουμε τη σάλτσα στο γλυκό και το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!