- 500 γραμμάρια μακαρόνια για παστίτσιο
- 250 γραμμάρια αρακά
- 4 μέτρια καρότα σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες σε κυβάκια
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- ξηρό ανθότυρο τριμμένο
Παστιτσάδα με αρακά
4 Μερίδες
~ 30 λεπτά
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε για 2 λεπτά τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τον αρακά, τα καρότα, τις ντομάτες, τον πελτέ, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 30 λεπτά. Βράζουμε τα μακαρόνια. Όταν είναι έτοιμος ο αρακάς προσθέτουμε τον άνηθο και 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σερβίρουμε με τα μακαρόνια και μπόλικο τριμμένο ανθότυρο.
Καλή σας όρεξη!