- 1 κιλό μύδια καθαρισμένα
- 1 κουτάκι μπύρα ή ανθρακούχο νερό
- 2 κούπες αλεύρι γ.ό.χ.
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα
- χυμό λεμονιού
Μύδια τηγανιτά
Φτιάχνουμε το κουρκούτι : ανακατεύουμε τη μπύρα με το αλεύρι και το αλατοπίπερο και το αφήνουμε στο ψυγείο.
Πλένουμε τα μύδια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά. Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα ή φριτέζα και ανάβουμε το μάτι. Ανακατεύουμε τα μύδια με το κουρκούτι και μόλις κάψει το λάδι τα ρίχνουμε λίγα λίγα και τα τηγανίζουμε μέχρι να κάνουν κρούστα. Τα βγάζουμε με συρμάτινη κουτάλα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με μπόλικο λεμόνι.
Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με σαλάτα εποχής και ρύζι πιλάφι.
Καλή σας όρεξη!