- 12 μέτριες πιπεριές κόκκινες
- 30 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρο
- 1 κ.γ. τριμμένους σπόρους κόλιανδρου
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- 1 κ.σ. κόκκινο ξύδι
Σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς σε γκριλ και αέρα. Πλένουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Τις ψήνουμε για 30 λεπτά από κάθε πλευρά και τις βάζουμε σε ένα τάπερ κλειστό ή πλαστική σακούλα. Τις κλείνουμε να ιδρώσουν και μ´αυτό τον τρόπο ξεφλουδίζονται ευκολότερα. Τις λιώνουμε στον πολυκόπτη. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο και τους σπόρους κόλιανδρου. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το ντοματοπελτέ, τις λιωμένες πιπεριές, πιπέρι και αλάτι. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα σε πολύ χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε το ξύδι. Όταν κρυώσει η σάλτσα τη φυλάμε σε γυάλινο βαζάκι με καπάκι, σκεπασμένη με μια στρώση ελαιόλαδο στην επιφάνεια για να διατηρηθεί φυσικά.
Καλή σας όρεξη!