- 150 γραμμάρια φακές ψιλές
- 150 γραμμάρια πλιγούρι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400 γραμμάρια νερό ζεστό
- 300 γραμμάρια ντομάτα τριμμένη
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Φακές με πλιγούρι
Πλένουμε τις φακές και τις βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα με νερό που να τις σκεπάζει. Τις αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά και τις σουρώνουμε. Αφήνουμε τις φακές στην άκρη. Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και μαλακώνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις φακές, τη ντομάτα, την πάπρικα, το κύμινο, τη δάφνη και 100 γραμμάρια ζεστό νερό. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε 300 γραμμάρια νερό ζεστό και το πλιγούρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να φουσκώσει το πλιγούρι. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ρίγανη, το μαϊντανό, και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Οι φακές με το πλιγούρι τρώγονται ζεστές ή κρύες.
Καλή σας όρεξη!