- 500 γραμμάρια κοραλάκι ( ζυμαρικό )
- 150 γραμμάρια τριμμένο τυρί regato ή κασέρι
- 2 κ.σ. βούτυρο
- ελαιόλαδο
- Για τον κιμά
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 250 γραμμάρια μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 200 γραμμάρια τριμμένη ντομάτα
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό
- ελαιόλαδο
- μοσχοκάρυδο
- σπόρους κόλιανδρου
- ξύλο κανέλας
- αλάτι
- πιπέρι
Κοραλάκι με κιμά και μανιτάρια στο φούρνο
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά μέχρι μα ροδίςει ο κιμάς. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και σωτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη. Προςθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, την κανέλα, τον κόλιανδρο, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να ψηθεί καλά ο κιμάς και να απορροφήσει τα πολλά υγρά για περίπου 20 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το μαιντανό. Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε. Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και το ελαιόλαδο καθώς και το μισό τυρί. Στρώνουμε σε ένα πυρέξ τα ζυμαρικά και απλώνουμε τον κιμά. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο regato και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!