- 150 γραμμάρια σπανάκι ψιλοκομμένο
- 250 γραμμάρια μανιτάρια agaricus σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 250 γραμμάρια ρύζι Αρμπόριο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γραμμάρια λευκό κρασί
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ζεστό
- 2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό ή φυτικό
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- μοσχοκάρυδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- παρμεζάνα τριμμένη ή διατροφική μαγιά
Ριζότο με μανιτάρια και σπανάκι
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2 λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα υγρά. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα μανιτάρια. Με μια κουτάλα ρίχνουμε το ζωμό κουταλιά κουταλιά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και το ρύζι να χυλώσει. Πριν προσθέσουμε την επόμενη κουταλιά ζωμού πρέπει το ρύζι να έχει απορροφήσει τον προηγούμενο ζωμό. Προσθέτουμε μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλάτι. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα ή διατροφική μαγιά.
Καλή σας όρεξη!