- 1 κιλό λάχανο κομμένο σε κομμάτια
- 1 κιλό χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο σε μερίδες
- 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 80 γραμμάρια λευκό κρασί
- 125 γραμμάρια νερό ζεστό
- 1 φύλλο δάφνης
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- 100 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
- 100 γραμμάρια χυμό λεμονιού
Λαχανόρυζο με χοιρινό
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τα κομμάτια του λάχανου. Τα ζεματίζουμε για 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σωτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος για 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το νερό, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 1 ώρα. Προσθέτουμε το λάχανο και το ρύζι και σιγοψήνουμε για άλλα 30 λεπτά μέχρι το ρύζι να πιει σχεδόν όλα τα υγρά. Τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σβήνουμε τη φωτιά.
Καλή σας όρεξη!