- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
- 250 γραμμάρια φιλέτο από κοτόπουλο
- 4 πράσα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. σπιτική μαργαρίνη ( βλ. συνταγή )
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- 2 αυγά χτυπημένα
- 4 κ.σ. ψιλό σιμιγδάλι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
Κοτόπιτα με πράσο και κρέμα γάλακτος
Τοποθετούμε το φιλέτο σε κατσαρόλα με νερό που το σκεπάζει και όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και το βράζουμε για 30 λεπτά. Το ψιλοκόβουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα πράσα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε για 10 λεπτά να μαλακώσουν. Με ένα μπλέντερ χειρός λιώνουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το γάλα, το σιμιγδάλι, τη γραβιέρα, το μοσχοκάρυδο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το ένα αυγό χτυπημένο. Προθερμαίνουμε το φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε τη γέμιση και το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Αλείφουμε με αυγό και χαράζουμε. Ψήνουμε την πίτα για 40 λεπτά στην κάτω θέση του φούρνου.
Καλή σας όρεξη!