- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 1/2 κιλό φύλλο κανταιφι
- 150 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 200 γραμμάρια καρύδια αλεσμένα
- 1 κ.γ. κανέλα
- Για το σιρόπι
- 680 γραμμάρια ζάχαρη
- 150 γραμμάρια μέλι
- 900 γραμμάρια νερό
- φλούδα από ένα λεμόνι
Γιαννιώτικο κανταίφι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα ταψί. Απλώνουμε τα φύλλα και χωρίζουμε το καταίφι σε μερίδες ανάλογα με το πόςα φύλλα έχουμε. Ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα. Βουτυρώνουμε τα φύλλα και απλώνουμε στην άκρη του καθενός από λίγο καταίφι και καρύδια. Τυλίγουμε σε ρολό και τα τοποθετούμε στο ταψί. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Περιχύνουμε την επιφάνεια του γλυκού με όσο βούτυρο περίσσεψε και ψήνουμε για μια ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει. Σιροπιάζουμε το ζεστό καταίφι με το κρύο σιρόπι και το κόβουμε σε μερίδες.
Καλή σας όρεξη!