- 200 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
- 800 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 500 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 50 γραμμάρια νωπή μαγιά
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1,5 κ.γ. αλάτι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά κόκκινη σε καρέ
- 1 πιπεριά πράσινη σε καρέ
- 300 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
- πιπέρι μαύρο
- ρίγανη
Καλαμποκόψωμο με φέτα και πιπεριές
Διαλύουμε στο νερό τη μαγιά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του κάδου. Αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι ώστε να μην κολλάει. Ανακατεύουμε τις πιπεριές με τη φέτα, τη ρίγανη και το πιπέρι και τα προσθέτουμε στη ζύμη. Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 ταψιά όπου έχουμε βάλει λαδόχαρτο.
Ψήνουμε τα καλαμποκόψωμα για μισή ώρα.
Καλή σας όρεξη!