- 200 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
- 800 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 500 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 50 γραμμάρια νωπή μαγιά
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1,5 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Καλαμποκόψωμο
Διαλύουμε στο νερό τη μαγιά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του κάδου. Αν χρειάζεται προςθέτουμε κι άλλο αλεύρι ώςτε να μην κολλάει. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα. Ξαναζυμώνουμε και πλάθουμε δυο στρογγυλά ψωμιά. Τα τοποθετούμε σε ταψιά, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για μιςή ώρα ακόμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και ψήνουμε τα καλαμποκόψωμα για 40 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!