- 200 γραμμάρια μπισκότα digestive τριμμένα
- 150 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 3 αυγά
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γραμμάρια γάλα
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 40 γραμμάρια αλεύρι
- 2 σταγόνες άρωμα φράουλας
- 5 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 150 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα για επικάλυψη (βλ.συνταγή)
Ψημένο cheesecake με μαρμελάδα φράουλα
Λιώνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο και το στρώνουμε σε μια βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε καλά τους κρόκους με το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, την εσάνς φράουλας και το χρώμα. Ανακατεύουμε στο μίγμα τη μαρέγκα απαλά, και απλώνουμε το μίγμα στη φόρμα. Ψήνουμε το cheesecake σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου αλείφουμε την επιφάνεια με τη μαρμελάδα και το βάζουμε στο ψυγείο. Σερβίρεται κρύο.
Καλή σας όρεξη!