- 250 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 250 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 40 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 125 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 125 γραμμάρια γάλα χλιαρό
- 200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- 5 φέτες αλλαντικό γαλοπούλα βραστή σε λωρίδες
- 100 γραμμάρια σουσάμι
Κουλούρια γεμιστά με γαλοπούλα και γραβιέρα
Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα με το νερό. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σουσάμι και ζυμώνουμε. Αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο να φουσκώσει για 1 ώρα. Το ξαναζυμώνουμε και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά. Μοιράζουμε το ζυμάρι σε 10 μέρη και ανοίγουμε με τον πλάστη μακρόστενα φύλλα. Μοιράζουμε στα φύλλα τα υλικά της γέμισης και τα τυλίγουμε σε ρολό. Αλείφουμε τα κουλούρια με νερό και τα βουτάμε στο σουσάμι. Τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς κελσίου για 30 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!