- Για τις πέννες
- 500 γραμμάρια πέννες
- νερό
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- Για το κοτόπουλο α λα κρεμ
- 750 γραμμάρια φιλέτο από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές
- 150 γραμμάρια μικρά μανιτάρια agaricus κομμένα στη μέση
- 1 κ.σ. πολτό σκόρδου ( βλ. συνταγή )
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 30 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πέννες με κοτόπουλο α λα κρεμ
Για τις πέννες : σε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και τις πέννες. Βράζουμε τις πέννες για όσο χρόνο αναφέρεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Για τα μανιτάρια α λα κρεμ : σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε σκεπασμένο το κοτόπουλο να σιγοψηθεί για 3ο λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση και σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τις πέννες στο κοτόπουλο α λα κρεμ και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη!