- 100 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
- 400 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 250 - 300 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
Σπιτικές τορτίγιες
Στο μπωλ του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε μια μαλακή και ελαςτική ζύμη. Ίςως χρειαςτεί λίγο ακόμα αλεύρι για να μην κολλάει. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για μια ώρα να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτά φυλλαράκια και τα ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε ζεςτάνει ή σε μια κρεπιέρα. Ψήνουμε τις τορτίγιες για ένα με δυο λεπτά από κάθε πλευρά. Τις σκεπάζουμε αμέσως μόλις ψήνονται με μια πετσέτα για να μην ξεραθούν. Όσες δε χρησιμοποιήσουμε τις φυλάμε στην κατάψυξη ή τις αποξηραίνουμε και τις βρέχουμε λίγο με νερό πριν τις φάμε.
Καλή σας όρεξη!