- 500 γραμμάρια χονδρό σιμιγδάλι
- 100 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 300 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 1,5 λίτρο νερό ζεστό
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- τριμμένη κανέλα για σερβίρισμα
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το βούτυρο και όταν ζεσταθούν ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα συνεχώς για 15 λεπτά, μέχρι πριν να αρχίσει να σκουραίνει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε προσεκτικά ανακατεύοντας τη φλούδα πορτοκαλιού, το νερό και το χυμό πορτοκαλιού. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά για 1/2 λεπτό ανακατεύοντας. Αφαιρούμε τη φλούδα πορτοκαλιού και αδειάζουμε το χαλβά σε ένα ταψί ή σε ατομικά μπολάκια. Σερβίρουμε πασπαλισμένο με κανέλα.
Καλή σας όρεξη!