- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 250 γραμμάρια άσπρα μανιτάρια σε φέτες
- 150 γραμμάρια μπέικον σε λωρίδες
- 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 50 γραμμάρια φινόκιο ψιλοκομμένο
- 250 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
- 100 γραμμάρια κατεψυγμένο αρακά
- 2 κ.σ. λευκό κρασί
- 800 γραμμάρια ζεστό ζωμό λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι
- ροζ πιπέρι
- σαφράν
- τριμμένο κεφαλοτύρι
Ριζότο με αρακά, μανιτάρια και μπέικον
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μανιτάρια και το μπέικον με μέχρι να πάρουν χρώμα τα μανιτάρια και να τραγανίσει το μπέικον και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και σωτάρουμε το σκόρδο, το φινόκιο και το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον αρακά και το ρύζι. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα μανιτάρια και το μπέικον και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Καθώς σιγοβράζει ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το ζωμό μέχρι το ρύζι να πιει τα υγρά αλλά να είναι al dente. Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο. Αποσύρουμε και σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι. Καλή επιτυχία!
Καλή σας όρεξη!