- 250 γραμμάρια άσπρα μανιτάρια σε φέτες
- 150 γραμμάρια μπέικον σε λωρίδες
- 50 γραμμάρια φινόκιο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια αρακά
- 250 γραμμάρια ρύζι Αρμπόριο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. κρασί λευκό ξηρό
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ζεστό
- 1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
- πιπέρι μαύρο
- πιπέρι ροζ
- σαφράν
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- άνηθο ψιλοκομμμένο
- τριμμένο κεφαλοτύρι
Ριζότο με μανιτάρια, μπέικον και αρακά
Πλένουμε το ρύζι μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το μπέικον μέχρι να πάρουν χρώμα τα μανιτάρια και να τραγανίσει το μπέικον. Τα αφήνουμε στην άκρη. Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φινόκιο, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά και το ρύζι. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα πιπέρια, το σαφράν, αλάτι, τα μανιτάρια και το μπέικον και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Καθώς σιγοβράζει ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το ζωμό μέχρι το ρύζι να πιει τα υγρά αλλά να μη λιώσει εντελώς. Πριν προσθέσουμε την επόμενη κουταλιά ζωμού πρέπει το ρύζι να έχει απορροφήσει τον προηγούμενο ζωμό. Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο. Αποσύρουμε και σερβίρουμε με άνηθο ψιλοκομμένο και τριμμένο κεφαλοτύρι.
Καλή σας όρεξη!