- Για τη ζύμη
- 250 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
- ξύσμα λεμονιού
- 250 γραμμάρια μαρμελάδα ( βλ.συνταγές για μαρμελάδες)
Πάστα φλώρα
Στο μπωλ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και τρίβουμε το μείγμα με το φτερό μέχρι να δημιουργηθούν ψίχουλα. Προσθέτουμε το 1 αυγό το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ζυμώνουμε με το γάντζο. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Παίρνουμε λίγη ζύμη και πλάθουμε κορδόνια. Την υπόλοιπη ζύμη την απλώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα στον πάτο και τα πλαϊνά. Με ένα πιρούνι τρυπάμε την τάρτα σε διάφορα σημεία. Απλώνουμε στην τάρτα τη μαρμελάδα και στολίζουμε με τα κορδόνια ζύμης που φτιάξαμε. Αλείφουμε με το δεύτερο χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε την πάστα φλώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 40 περίπου λεπτά. Απολαύστε την πάστα φλώρα με τον απογευματινό καφέ ή το πρωϊνό γεύμα.
Καλή σας όρεξη!