- Για τις κοτομπουκιές
- 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου ανάμικτο (μπούτι και στήθος)
- 200 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
- 3-4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- Για τη σάλτσα γιαουρτιού
- 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. μαγιονέζα σπιτική (βλ. συνταγή)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι μαύρο
- Για το σερβίρισμα
- σαλάτα εποχής
- φέτες λεμονιού
Κοτομπουκιές στο φούρνο με σάλτσα γιαουρτιού
Για τις κοτομπουκιές : κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μεγάλες μπουκιές και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά. Σε άλλα δυο μπολ βάζουμε χωριστά την τριμμένη φρυγανιά και το αλεύρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς σε γκριλ και αέρα και βάζουμε λαδόχαρτο σε ένα ταψί. Βουτάμε τις μπουκιές κοτόπουλου διαδοχικά στο αλεύρι, στο αυγό και στη φρυγανιά και τις αραδιάζουμε στο ταψί. Ψεκάζουμε με αρκετό ελαιόλαδο και ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού : σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, τη μαγιονέζα (βλ.συνταγή) και πιπέρι. Σερβίρουμε τις κοτομπουκιές με τη σάλτσα γιαουρτιού και φέτες λεμονιού. Συνοδεύουμε με ανάμικτη πράσινη σαλάτα (βλ. συνταγή) ή άλλη σαλάτα εποχής.
Καλή σας όρεξη!