- 150 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου
- 150 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 40 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. άρωμα βανίλιας
- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 2 αυγά
- 1/2 κ.σ. κονιάκ
- 1 κούπα μαρμελάδα φράουλα
Πάστα φλώρα με μαρμελάδα φράουλα
Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο μισή ώρα πριν για να είναι μαλακό.Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι γ.ό.χ. με το αλεύρι αμυγδάλου, την άχνη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το άρωμα βανίλιας και τρίβουμε το μίγμα μέχρι να πάρουμε ομοιόμορφα ψίχουλα. Προσθέτουμε το ένα αυγό και το κονιάκ και ζυμώνουμε. Φτιάχνουμε μια μπάλα ζύμης και την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Κρατάμε λίγη ζύμη για τα σχέδια που θα κάνουμε στην επιφάνεια της πάστα φλώρα. Στρώνουμε την υπόλοιπη ζύμη σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα και την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι. Απλώνουμε τη μαρμελάδα και φτιάχνουμε μπαστουνάκια με την υπόλοιπη ζύμη. Απλώνουμε τα μπαστουνάκια στην επιφάνεια και αλείφουμε με το δεύτερο χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε την πάστα φλώρα για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
Καλή σας όρεξη!