- 5-6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί κατά προτίμηση καλαμποκόψωμο (βλ.συνταγή)
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
- ρίγανη
- 2 αυγά
- 300 γραμμάρια ανθότυρο
- 100 γραμμάρια φέτα τριμμένη
- 200 γραμμάρια τυρί κατίκι
- 400 γραμμάρια γιαούρτι κατά προτίμηση παραδοσιακό
- πιπέρι λευκό
- αλάτι
- Για τη σάλτσα από καραμελωμένα ντοματίνια
- 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ. κόκκινο μπαλσάμικο
- 1 κ.σ. κάπαρη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- ρίγανη
Cheesecake αλμυρό με σάλτσα από καραμελωμένα ντοματίνια
Σε μια φόρμα με σούστα τοποθετούμε λαδόχαρτο και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Τρίβουμε το ψωμί σε ψίχουλα και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο και ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά και το στρώνουμε στη φόρμα. Πατάμε το μείγμα ψωμιού με τα χέρια μας να απλωθεί καλά. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους με το γιαούρτι, το κατίκι, το ανθότυρο, τη φέτα και πιπέρι λευκό. Αλατίζουμε με προσοχή, γιατί περιέχονται τυριά στη γέμιση, και την απλώνουμε πάνω από τη βάση ψωμιού. Ψήνουμε το cheesecake για 30 -35 λεπτά. Ενώ ψήνεται το cheesecake, βάζουμε σε ένα τηγάνι τα ντοματίνια με τη ζάχαρη και το μπαλσάμικο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά να καραμελώσουν. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την κάπαρη και αποσύρουμε. Όταν είναι έτοιμο το cheesecake απλώνουμε στην επιφάνεια τα καραμελωμένα ντοματίνια. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!