- 250 γραμμάρια σκληρό αλεύρι
- 250 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
- 250 γραμμάρια ζεματισμένο και λιωμένο σπανάκι
- Για τη γέμιση
- 100 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα ψιλοκομμένη
- 50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- 1 χούφτα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 12 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- αλάτι
- πιπέρι
Χειροποίητα ραβιόλι σπανάκι με λιαστές ντομάτες και μοτσαρέλα
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και κάνουμε μια λακούβα. Προσθέτουμε το σπανάκι. Ζυμώνουμε και περνάμε λίγη λίγη τη ζύμη από τη μηχανή ζυμαρικών ανοίγοντας φύλλα πάχους 1-2 χιλιοστών. Αναμιγνύουμε τα υλικά της γέμισης. Σε ένα φύλλο απλώνουμε με κενό 5 εκατοστά μεταξύ τους μπαλάκια από τη γέμιση και βρέχουμε τα κενά. Απλώνουμε από πάνω άλλο φύλλο και πατάμε τα κενά για να κολλήσουν. Κόβουμε τα ραβιόλι σε μέγεθος περίπου 8 επί 8 και τα τοποθετούμε σε ταψί πασπαλίζοντάς τα με αλεύρι ή σιμιγδάλι. Ακολουθούμε τη διαδικασία αυτή με τα υπόλοιπα φύλλα. Βράζουμε τα ραβιόλι σε αλατισμένο νερό που βράζει για 4 περίπου λεπτά. Όσα δεν βράσουμε τα φυλάμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη πασπαλισμένα με σιμιγδάλι για να μην κολλήσουν.
Καλή σας όρεξη!