- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
- 6 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε ροδέλες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 400 γραμμάρια τυρί φέτα
- 3 αυγά
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ψιλοκομμένο μαιντανό
- σουσάμι
Πιπεροτυρόπιτα
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε για 5 λεπτά τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το τυρί θρυμματισμένο, τα 2 αυγά χτυπημένα, το μαιντανό, αλάτι και πιπέρι. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Καλή σας όρεξη!