- 1250 γραμμάρια καλαμάρια
- 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 120 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
- 2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
- 100 γραμμάρια λευκό ξηρό κρασί
- 4 κουταλιές χυμό λεμονιού
- πιπέρι
- αλάτι
- μαιντανό ψιλοκομμένο
Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα καλαμάρια από την άμμο. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια, τα πτερύγια και τα κεφάλια. Σωτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μέρη από τα καλαμάρια και συνεχίζουμε. Αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι, τις πιπεριές, τα μπαχαρικά, το μαϊντανό και τον πελτέ. Γεμίζουμε τα καλαμάρια αφού τα τρυπήσουμε λίγο σε διάφορα μέρη και τα περιχύνουμε με το κρασί και το λεμόνι. Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Καλή σας όρεξη!