- 500 γραμμάρια φασόλια λευκά
- 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 1 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κύμινο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα
Φασολοκεφτέδες
Μουλιάζουμε τα φασόλια για 12 ώρες και τα ξεπλένουμε. Τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με κρύο νερό που τα σκεπάζει. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 30 λεπτά. Αν σχηματιστεί αφρός στην επιφάνεια στην αρχή του βρασμού, τον αφαιρούμε με μια κουτάλα. Τα λιώνουμε στον πολυκόπτη και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το ελαιόλαδο, το κύμινο, πιπέρι και αλάτι. Ζυμώνουμε. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τοποθετούμε σε ένα ταψί όπου έχουμε βάλει λαδόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού και σαλάτα εποχής.
Καλή σας όρεξη!