- 8 μέτριες πατάτες
- 250 γραμμάρια μανιτάρια
- 150 γραμμάρια γάλα
- 150 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
- 1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου τριμμένους
- ψιλοκομμένο μαιντανό
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- μοσχοκάρυδο
- λευκό πιπέρι
Πατάτες γεμιστές με μανιτάρια
Πλένουμε τις πατάτες καλά, τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που τις σκεπάζει και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και μόλις ζεσταθεί σωτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Αδειάζουμε λίγο από το περιεχόμενό τους και το βάζουμε σε ένα μπωλ. Στο μπωλ προσθέτουμε τα μανιτάρια και όλα τα υπόλοιπα υλικά ( κρατάμε λίγο τυρί ) και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε με το τυρί που κρατήσαμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!