- 1 λίτρο γάλα
- 9 κοφτές κ.σ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 5 κ.σ. ζάχαρη
- 120 γραμμάρια μπισκότα πτι μπερ
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- Για τη σάλτσα φράουλας
- 400 γραμμάρια φράουλες
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 1,5 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 σταγόνα εσάνς βανίλιας
Κρέμα βανίλιας με σάλτσα φράουλας
Σε μισό φλυτζάνι γάλα διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο που έχουμε λιώσει. Για τη σάλτσα φράουλας κόβουμε τις φράουλες στα τέσσερα και τις τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι. Διαλύουμε σε 1 κ.σ. νερό το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα σε χαμηλή φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Σε μπωλάκια ή βαζάκια τοποθετούμε μια στρώση μπισκότο, 2-3 κ.σ. κρέμα και γαρνίρουμε με τη σάλτσα φράουλας.
Καλή σας όρεξη!