- 4 αυγά
- 120 γραμμάρια ζάχαρη
- 40 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 40 γραμμάρια κακάο
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- βανίλια
- 1 φάκελο φυτική σαντιγύ
- 200 γραμμάρια γάλα
- 15 κεράσια χωρίς το κουκούτσι
Σοκολατένιος κορμός με κεράσια
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια και ανακατεύουμε. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί με λαδόχαρτο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 15 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι σε μια πετσέτα και πετάμε το λαδόχαρτο. Τυλίγουμε την πετσέτα σε ρολό και την αφήνουμε μέχρι να κρυώσει. Χτυπάμε τη σαντιγύ, ξετυλίγουμε το ρολό και την απλώνουμε. Απλώνουμε τα κεράσια και ξανατυλίγουμε το ρολό. Το βάζουμε στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!