- 2 κιλά κολοκυθάκια
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 100 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
- 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 400 γραμμάρια ζεστό νερό
- Για τη σάλτσα αυγολέμονο
- 700 γραμμάρια ζωμό από το φαγητό
- 4 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 κρόκους αυγών
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό από 1 λεμόνι
Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και σάλτσα αυγολέμονο
Αδειάζουμε την ψίχα από τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νερό. Γεμίζουμε με τον κιμά τα κολοκυθάκια και τα αραδιάζουμε σε μια κατσαρόλα. Περιχύνουμε με το νερό και τα σιγοβράζουμε για 1 ώρα και κάτι μέχρι να ψηθεί καλά ο κιμάς και να μαλακώσουν. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα αυγολέμονο : διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό και το ανακατεύουμε με τους κρόκους. Προσθέτουμε το ζωμό από την κατσαρόλα και αν δε φτάνει συμπληρώνουμε με νερό. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να δέσει, αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και αποσύρουμε. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Απλώνουμε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σερβίρονται ιδανικά χλιαρά.
Καλή σας όρεξη!