- 1/2 κιλό αλεύρι από κριθάρι
- 1/2 κιλό αλεύρι σκληρό
- 50 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 600 γραμμάρια νερό χλιαρό
- 15 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
Σπιτικά κρίθινα παξιμάδια
Διαλύουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά στο νερό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά και αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα να φουσκώσει. Ξαναζυμώνουμε και τοποθετούμε το ψωμί σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Τα αφήνουμε σκεπασμένο για 1/2 ώρα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1 ώρα στις αντιστάσεις. Όταν κρυώσει το κόβουμε σε φέτες και τις φρυγανίζουμε καλά σε γκριλ και αέρα στους 200 βαθμούς μέχρι να ξεραθούν.
Καλή σας όρεξη!