- 1 κιλό μελιτζάνες
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 300 γραμμάρια ντομάτα τριμμένη
- 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- πάπρικα γλυκιά
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
- 2 μεγάλες ντομάτες σε φέτες
- Για τη μπεσαμέλ
- 250 γραμμάρια γάλα
- 2 κ.σ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- 1 αυγό χτυπημένο
Μελιτζάνες παπουτσάκια
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις αλατίζουμε. Τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά και σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και σιγοψήνουμε για 1/2 ώρα. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες, απλώνουμε φέτες ντομάτας και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ : λιώνουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε τα γάλα ζεστό και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το αυγό. Απλώνουμε τη μπεσαμέλ στα παπουτσάκια και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1/2 ώρα.
Καλή σας όρεξη!