- Για τη ζύμη
- 300 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 25 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 300 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 200 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- Για τον κιμά
- 750 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- ρίγανη
- Για το γαρνίρισμα
- 2 ντομάτες σε φέτες
- 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
Πίτσα με κιμά (Λαχματζούν)
Σε ένα μπωλ βάζουμε το χλιαρό νερό τη μαγιά και τη ζάχαρη και διαλύουμε τη μαγιά. Αφήνουμε το μίγμα 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Κάνουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά. Ζυμώνουμε με το γάντζο. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 2 ώρες να φουσκώσει. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 1 -2 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο να σιγοψηθεί για 30 λεπτά. Προσθέτουμε στο τέλος τα μπαχαρικά και αποσύρουμε. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την απλώνουμε σε 2 στρογγυλά λαδωμένα ταψιά για πίτσα. Πάνω από τη ζύμη απλώνουμε τον κιμά. Ψήνουμε το λαχματζούν για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 200 βαθμούς. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τις φέτες ντομάτας και το γιαούρτι και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!