- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 6 αυγά
- 3 κ.σ. κονιάκ
- 1 φακελάκι βανίλια
- 30 γραμμάρια κακάο
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 180 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- Για το σιρόπι
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 500 γραμμάρια νερό
- Για γαρνίρισμα
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρης
- 20 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- τρούφα σοκολάτας
Τούρτα delice
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια, το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν παόυντερ. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμαςμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν κρυώσει το γλυκό το τρυπάμε σε ορισμένα σημεία με ένα πιρούνι και το σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι. Απλώνουμε τη σαντιγύ και σκορπάμε στην επιφάνεια την τρούφα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!