- 1/2 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου
- 1/2 κιλό πατάτες
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- Για το πανάρισμα
- 2 αυγά χτυπημένα
- τριμμένη φρυγανιά
- αλεύρι γ.ό.χ.
Ψαροκροκέτες
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε νερό που να τις σκεπάζει μέχρι να μαλακώσουν. Όσο τις ξεφλουδίζουμε βάζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου στο νερό από τις πατάτες να βράσουν για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Θρυμματίζουμε τις πατάτες και το μπακαλιάρο και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει.
Χτυπάμε τα αυγά και πλάθουμε κροκέτες με το μείγμα. Τις βουτάμε κατά σειρά σε αλεύρι, αυγό και τριμμένη φρυγανιά και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς σε γκριλ και αέρα για 30 λεπτά. Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής και μαγιονέζα.
Καλή σας όρεξη!